NAJNOVIJEZAGREB

Trideset godina studija udaraljki na Muzičkoj akademiji

N. REBERŠAK/Arhiva

Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu obilježit će 30. obljetnicu početka rada studija udaraljki nizom koncerata, od kojih će prvi biti u srijedu, 16. siječnja u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse Muzičke akademije.

Uz udaraljkaški ansambl Muzičke akademije biNgbang nastupit će i Ansambl studenata MA za novu glazbu, Gudački komorni orkestar MA te Zbor MA. Sastavima će ravnati Maro Rica, Josip Hrastić i Stjepan Vuger, a kao solist nastupit će saksofonist Saša Nestorović, izvijestili su iz Ureda za produkcijske poslove Sveučilišta u Zagrebu.

Program koncerta sastavljen je od djela hrvatskih skladatelja u kojima udaraljke imaju vodeću ulogu pa će tako biti izvedena djela "No business" za udaraljkaški ansambl, zbor i improvizatore Igora Lešnika i Borka Auguština, "Jardin sous la pluie avec un compositeur sans parapluie" Berislava Šipuša i "Per omnia" za orkestar, veliki udaraljkaški ansambl i zbor Franza Cibulke i Igora Lešnika.

Isti program bit će ponovljen 17. siječnja na otvaranju međunarodnog udaraljkaškog festivala IPEW u Bjelovaru s kojim Muzička akademija surađuje niz godina i na kojemu je udaraljkaški ansambl Muzičke akademije biNgbang proteklih godina bio domaćin mnogim inozemnim gostujućim solistima, dodaje se u priopćenju.

U sklopu koncertnoga ciklusa Lisinski subotom, 11. svibnja Simfonijski orkestar i Zbor Muzičke akademije izvest će novi program pod nazivom "Ritmofonija" posvećen djelima za udaraljke hrvatskih autora, sa solistima udaraljkašima s Muzičke akademije.

Obilježavanje 30. obljetnice studija udaraljki završava međunarodnim udaraljkaškim natjecanjem "Rhythm-o-phonia" koji će se od 7. do 14. srpnja održati na Muzičkoj akademiji, a finalisti natjecanja nastupit će uz Zagrebačku filharmoniju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam