ZAGREB

STIFF: Otvorene prijave za ovogodišnji festival koji je posvećen zvuku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Otvorene su prijave za sudjelovanje na multimedijalnoj izložbi "Zvučne okupacije", koja je  dio popratnog programa ovogodišnjeg STIFF filmskog festivala koji će se održati od 26. do 29. studenog u Rijeci.  

Sedmo izdanje riječkog festivala posvećeno je zvuku "kao temeljnom generatoru svakodnevnog i umjetničkog impulsa", a održat će se u prostorima  Art-kina i Omladinskog Kulturnog Centra Palach.

Organizatori pozivaju da se do 20. svibnja na natječaj prijave radovi koji istražuju, mijenjaju, interpretiraju, produciraju ili na neki drugi način bilježe i osluškuju “zvuk svakodnevnice”.

"Zvuk se može shvatiti kao epistemološki, formativni instrument koji nam omogućava analizu urbanih i imaginarnih prostora, a ujedno i kao estetski alat koji nam služi izgradnji i nadogradnji tih pejzaža u praksi", objašnjava se u opisu ovogodišnje festivalske teme.

"Zvučni prostor određuje ritam života, utječe na emocije pojedinaca, na kretanje i misao. On okupira, manipulira, alterira, izaziva i definira našu stvarnost", dodaje se.

Na natječaj se može prijaviti inovativan audio-vizualni sadržaj, objekte, instalacije, live izvedbe, performanse, eksperimentalne filmove i vizualnu poeziju.

Izložba "Zvučne okupacije", koja će biti postavljena u suradnji s Galerijom SKC u Rijeci, fokusira se na proučavanje urbanih zvučnih pejzaža, istraživanje ambijenata i promjena koje se događaju u zvuku svakodnevice.

Radovi se šalju na sound.occupations@gmail.com, s naznakom “Sound Occupations”.

Međunarodni studentski filmski festival / Student International Film Festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom filmu.

Pokrenut je u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, kako bi predstavio najbolje svjetske studentske filmske produkcije.

Festival je sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke, EPK Rijeka 2020 i Primorsko-goranske županije, a ulaz na projekcije je slobodan.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater