ZAGREB

Sedam milijuna kuna pomoći za 237 projekata u akciji "Jer svirati se mora 2"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


U akciji "Jer svirati se mora 2" Ministarstva kulture i medija i Hrvatske glazbene unije dodijeljeno je 7 milijuna kuna pomoći za organizaciju više od 400 koncerata u 237 projekata, objavljeno je na mrežnim stranicama Ministarstva.

Stručna komisija Hrvatske glazbene unije odabrala je 237 od više od 300 prijavljenih projekata, a do kraja lipnja akcijom "Jer svirati se mora 2" distribuirat će se ukupno 7 milijuna kuna pomoći za organizaciju koncertnih aktivnosti radi ublažavanja posljedica protupandemijskih mjera.

Kako je priopćeno, pomoć će dobiti dvostruko više koncerata nego što ih je dobilo prošlogodišnjom istoimenom akcijom. "Svaka je prijava višestruko provjeravana i procjenjivana te su na temelju pristigle dokumentacije donesene odluke kojima će se pokriti određeni dijelovi tehničkih troškova za 237 odobrenih projekata", napominje se.

Sredstva pomoći, ističe se, usmjerena su isključivo na pokrivanje dokumentiranih tehničkih troškova organizacije koncerata (poput najma razglasa, dvorana ili drugih prostora, zaštitarske službe itd.) i ne koriste se za isplatu umjetničkih honorara.

Hrvatska glazbena unija sklopit će ugovore sa svakim pojedinim organizatorom po svakom pojedinom odobrenom projektu, na temelju čega će se isplatiti odobrena sredstva.

U odabiru projekata posebna je pozornost posvećena omogućavanju realizacije raznolikih sadržaja i organizaciji koncerata u manjim sredinama kojima nedostaju kulturni sadržaji. Tako su sredstva dodijeljena i projektima u potresom pogođenim Petrinji i Sisku, kao i koncertima u Vukovaru, Vinkovcima, Iloku, Valpovu, Virovitici, Đakovu, Gospiću, Otočcu, Metkoviću, Kninu, Ravnoj gori, Starom Petrovom Selu, Labinu, na otocima Cresu i Krku i drugim mjestima.

Odabrani su i stilski raznovrsni sadržaji: od tradicionalne glazbe, preko koncerata klapa, tamburaša ili veterana hrvatske zabavne glazbe kao i jazza, rocka i popa, pa sve do modernih, avangardnih i underground izvođača rocka ili elektroničke glazbe. Podršku su dobili kako klupski nastupi, tako i koncerti ili turneje u kazalištima, koncertnim dvoranama, na otvorenim prostorima ili u sportskim objektima, dodaje se u priopćenju.

Popis odabranih programa objavljen je na stranici Hrvatske glazbene unije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini