ZAGREB

Retrospektiva Sergija Glumca u Klovićevim dvorima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Retrospektivna izložba grafičara, grafičkog dizajnera i scenografa Sergija Glumca otvara se 11. studenog na drugom katu Galerije Klovićevi dvori.

Iz te zagrebačke galerije ističu kako ta izložba po prvi put javnosti predstavlja cjelokupan opus Sergija Glumca (1903.−1964.), koji je realizirao u raznim medijima.

Izložit će se širok raspon njegova stvaralaštva, od grafike, slikarstva i crteža do grafičkog dizajna, scenografije, kostimografije, oblikovanja namještaja te projekata za uređenje interijera, izloga i izložbenih mjesta na gospodarskim manifestacijama. 

"Glumac je jedan od najznačajnijih hrvatskih avangardnih umjetnika, pionir modernoga grafičkog dizajna i autor koji je dao značajan doprinos različitim tendencijama na međuratnoj likovnoj sceni – od kubizma, ekspresionizma i nadrealizma do art décoa i realizama dvadesetih – te pridonio populariziranju grafičkog medija nakon Drugoga svjetskog rata", ističe se u najavi izložbe.

Autorica izložbe je Lovorka Magaš Bilandžić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a kustosica Ana Medić iz Galerije Klovićevi dvori.

Izložba će biti otvorena do 16. siječnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini