ZAGREB

Raspisan natječaj za petu književnu Nagradu Post scriptum

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Udruga za kreakciju Kultipraktik raspisala je Natječaj za dodjelu godišnje Nagrade za književnost na društvenim mrežama Post scriptum 2019/20, usmjerene na popularizaciju književnih tekstova objavljenih na Facebooku.

Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu. Nagrada se dodjeljuje na KaLibar bestivalu u Varaždinu, a sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača (Jesenski i Turk) sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija.

Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani RH prijavljeni na Facebook stranicu Nagrada Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba, ili žiri nagrade, koji čine Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić.

Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba najkasnije do 15. srpnja 2020. prirediti i poslati biografiju, (po mogućnosti i portretnu fotografiju) autora/ice i dokument formata .doc ili .docx s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju 15. svibnja 2019. do 1. srpnja 2020., s navedenim datumima objave, na adresu: nagradapostscriptum@gmail.com.

U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku objavljeni tekstovi.

U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu. U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju.

Žiri će na Facebook stranici Nagrade odabrati i objaviti popis autora/ica koji uđu u širi izbor za nagradu. Nakon toga će žiri objaviti imena pet autora/ica užeg izbora, čijih će dio postova objaviti. Dobitnik/ca će biti proglašen/a prije održavanja KaLibar bestivala. Sve relevantne informacije o Nagradi bit će objavljivane na Facebook stranici Nagrade.

Dobitnik/ca je dužan/na omogućiti žiriju odabir postova iz cjelokupnog na Facebooku originalno objavljenog materijala, kao i onoga koji nastane nakon 1. srpnja 2020. u svrhu uvrštavanja u knjigu. 

Žiri zadržava pravo da ne dodijeli Nagradu svake godine.

Dosadašnji su dobitnici Hrvoje Marko Peruzović za "Nekoga moramo voljeti (kako na webu, tako i na zemlji)" (2016.), Bojan Krištofić ("Makroorganizmi", 2017.), Mladen Blažević ("Mogućnost povremenih oborina" 2018.) i Lidija Deduš ("Razglednice iz prašnjave republike", još neobjavljeno, 2019.).


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum