PLESNA PREDSTAVA "3" Dance Company &M

Pulska plesna umjetnica EMA JANKOVIĆ VEČERAS U LAUBI

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Koncept i koreografiju potpisuju Dance Company &M & Iva Cevizović, a izvođačice su Ema Janković, Andrea Solomun i Iva Cevizović. Dizajner svjetla je Marino Frankola, scenograf Hrvoje Vukov, kostimograf Nikola Barbir, a vizualni dizajn realizirala je Matea Janković

Dance Company &M večeras u 20 sati u Laubi - Kući za ljude i umjetnost organizira autorsku pod nazivom "3", koja kroz oči triju žena istražuje ključne životne događaje, načine suočavanja s njima te terete svakodnevice koje nose ne samo žene današnjeg vremena, već i cjelokupno današnje društvo.

- Naglasak je na tematici problematike žene današnjice pa je stoga predstava "3" inspirirana pričama tri "Moire" (Suđenice) koje su poznate po tkanju životnih niti. Tri žene objedinjuju sve ono što žena 21. stoljeća društvenim uvjetovanjem i postaje - snažna, ponosna majka, božica odličnosti i uspjeha, koja maskom savršenstva skriva težinu nošenja tereta enormne veličine, vele autorice predstave u najavi.

Moire su božice sudbine, usuda, tri sestre Suđenice, tri kćeri Zeusa i Temide ili Nikte, a neki izvori tvrde - Ananke. Njihov su pandan u rimskoj mitologiji Parke, a u nordijskoj Norne.

Koncept i koreografiju potpisuju Dance Company &M & Iva Cevizović, a izvođačice su Ema Janković, Andrea Solomun i Iva Cevizović. Dizajner svjetla je Marino Frankola, scenograf Hrvoje Vukov, kostimograf Nikola Barbir, a vizualni dizajn realizirala je Matea Janković.

Ema Janković uspješna je plesačica iz Pule koja je završila Trinity Laban plesni konzervatorij u Londonu, a usavršavala se s raznim poznatim plesnim pedagozima. Nastupa u brojnim projektima.

Andrea Solomun hrvatska je profesionalna plesačica, pedagog i koreograf. Diplomirala je Školu za klasični balet te također stalno se usavršava.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater