RIJEKA

Prokopiev predstavio zbirku priča "Delfin: o vidljivom i nevidljivom"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Makedonski pisac Aleksandar Prokopiev predstavio je svoju zbirku priča "Delfin: o vidljivom i nevidljivom" u srijedu na književnom festivalu Vrisak u Rijeci.

Dominantna tema priča je odnos sina i majke, snažne i autoritarne, koja i u odraslom dobu upravlja životom sina. Prokopiev je naveo da je motiv delfina odabrao jer je to jedna od najčudnovatijih morskih životinja, koja se predano brine o dvojim mladuncima, a ujedno je sposobna boriti se i s morskim psima. 

U pričama je riječ o starijim ženama, majkama, učiteljicama profesoricama ili prijateljicama, pri čemu se Prokopiev, kako je naveo, želio suočiti s procesom starenja i ljudskosti u odnosu prema starijim osobama.

Prokopiev je, govoreći o postmoderničkoj književnosti, istaknuo da on pišući na taj način posebnu pažnju posvećuje detaljima, a u ovoj zbirci je nastojao različite priče pisati u dvjema oprečnim tempima, legatu i staccatu.   

Naveo je da je njegova nova knjiga "Ljubavni amateri", posvećena ljubavi i ljubavnicima, te da je time želio istražiti i taj aspekt svoje osobnosti.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini