RIJEKA

Premijerno izvedena predstava "Srce veće od mene samog" u GKL Rijeka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predstava autorice teksta i redateljice Tamare Kučinović "Srce veće od mene samog" premijerno je izvedena u petak u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.

To je prva premijera u sezoni u kojoj GKL Rijeka slavi 60. godišnjicu djelovanja.

Glavni lik je medvjed Ursa koji poziva druge životinje u svoj dom, odnosno svoje veliko srce. One ga redom odbijaju jer nisu u stanju uzvratiti toplinu i ljubav na istoj razini jer su im neki događaji iz njihove prošlosti oštetili srce. No, na kraju priče se pojavljuje mrav koji spašava situaciju te se predstava sretno završava.

Glumci glume na praznoj pozornici, služeći se tehnikom pantomime da bi dočarali nevidljivi interijer kuće i druge predmete. 

Kako je u najavi predstave navedeno, ona se bavi strahom od emocija, posebno izraženom danas, u vremenu obilježenom pandemijom. Tamara Kučinović rekla je da je predstavu kreirala u vrijeme izolacije, te je nastala kao reakcija na stanje otuđenosti. "Shvatila sam da mi treba da se vratimo jedni drugima, međusobnom poštivanju, razumijevanju i toplini", navela je, najavljujući premijeru.

Uz Zlatka Vicića u ulozi medvjeda Ursa, glumili su David Petrović, Tilen Kožamelj, Almira Štifanić, Andrea Špindel, Petra Šarac i Damir Orlić. Dramaturg i pomoćnik redateljice je Nikša Eldan, likovna oblikovateljica Alena Pavlović, skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić a oblikovatelji svjetla Tamara Kučinović i Sanjin Seršić.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od sedam godina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater