OSIJEK

Premijera drame "Višnjik" Antona Pavloviča Čehova na Osječkom ljetu kulture

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Drama Antona Pavloviča Čehova "Višnjik" premijerno će biti izvedena u sklopu 20. Osječkog ljeta kulture (OLJK) u ponedjeljak, 6. srpnja, najavila je u četvrtak na konferenciji za novinare intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta u Osijeku Dražena Vrselja.

Riječ je o ambijentalnoj izvedbi drame koja nastaje u koprodukciji dramskoga ansambla osječkoga HNK i Gradskoga dramskog kazališta Gavella iz Zagreba, a izvodit će se u dvorištu Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, objasnila je Vrselja.

"Ta koprodukcija nam je bila izazov i velika čast. Čestitam glumcima što su više od mjesec i pol dana uvježbavali predstavu on-line i uspjeli ju pripremiti", dodala je.

Ravnateljica Drame u osječkom HNK Petra-Bernarda Blašković konstatirala je kako je dobro da se događaju koprodukcije, sinergije i nove harmonije među ljudima i institucijama.

"Koliko god nas je korona ograničila nekoliko proteklih mjeseci, zapravo nam je i ukazala na veliku fleksibilnost i kreativnost teatra koji se brzo snašao i iznjedrio bogat program. Tako je i 'Višnjik' nastao u specifičnim uvjetima pandemije i pokazao da je potreban spoj pozitivnih želja da ne ostanemo učahureni i omogućimo kazalištima da surađuju i ostvare umjetničku razmjenu", zaključila je.

Redatelj predstave Dražen Ferenčina zahvalio je OLJK-u i osječkom HNK-u što su omogućili ovu koprodukciju jer zbog štete koju je zgrada kazališta Gavelle pretrpjela u potresu njihov ansambl još neko vrijeme neće u njoj moći nastupati pred publikom. U predstavi glume Sandra Lončarić, Miroslav Čabraja, Antonia Mrkonjić, Tara Rosandić, Ivan Grčić, Enes Vejzović, Ivan Ćačić i drugi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of