ZAGREB

Predstavljen program nove sezone ciklusa Lisinski subotom

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Program nove sezone ciklusa Lisinski subotom nazvane "Svijet na dlanu" predstavljen je u srijedu u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski a među 14 programa na pozornici će nastupiti čak 11 velikih orkestralnih sastava.

Ravnatelj KD Lisinski Dražen Siriščević rekao je kako se radi o neprocjenjivim doživljajima koje može ponuditi samo dvorana Lisinski te da su nakon pandemije koronavirusa odlučili krenuti velikim koracima naprijed.

Među 11 velikih orkestara koji će nastupiti čak je sedam iz inozemstva i to iz Velike Britanije, Kanade, Austrije, Bugarske, Češke, Slovenije i Lichtensteina.

Po dva koncerta održat će Zagrebačka filharmonija i Muzička akademija, a nastupit će i Bečki dječaci, orguljaš Stephen Tharp te pijanist Ivo Pogorelić.

Dirigent Mladen Tarbuk kazao je kako će koncertom u okviru ovakvoga ciklusa obilježiti 60 godina života te 35 godina umjetničke karijere.

U sklopu obilježavanja 30. obljetnice diplomatskih odnosa Italije i Hrvatske talijansko Veleposlanstvo u Zagrebu organizira 16. studenog u suradnji s KD Vatroslav Lisinski koncert na kojem će nastupiti tenor Vittorio Grigolo uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

Gianluca Borghese iz Talijanskoga kulturnog instituta ocijenio je kako je 2022. bogata godina kulturnim događajima zahvaljujući upravo programima dvorane Lisinski.

Pijanistica Martina Filjak najavila je koncert posvećen Dori Pejačević i njezinim djelima jer se u ožujku 2023. obilježava 100. obljetnica njezine smrti.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini