ZAGREB

Predsjednik Milanović primio članove Sinjskog pučkog kazališta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je u ponedjeljak u Uredu predsjednika članove Sinjskog pučkog kazališta povodom proslave 140. godina osnivanja Građanskog glumačkog društva u Sinju i 65. godina Sinjskog pučkog kazališta.

Predstavnici Sinjskog pučkog kazališta, predsjednik, glumac i režiser Željko Viculin, tajnik i glumac Kažimir Tomašević, predsjednica Nadzornog odbora Tatjana Katić i glumica Ana Bota, zahvalili su predsjedniku Milanoviću na pokroviteljstvu nad obilježavanjem godišnjica amaterskog kazališnog djelovanja u Gradu Sinju, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Proslava 140. godina osnivanja Građanskog glumačkog društva u Sinju i 65. godina Sinjskog pučkog kazališta održana je 15. rujna 2021. godine.

Predstavnici Društva upoznali su predsjednika Milanovića sa svojim djelovanjem u proteklih šezdeset i pet godina. Tijekom tih godina, kako su kazali sinjski kazališni amateri, pripremili su više od 160 premijernih predstava, koje su izveli više od 700 puta diljem domovine i u inozemstvu, a u kojima je sudjelovalo preko 800 glumaca amatera, kao i tehničkog osoblja.

Danas kazalište okuplja većinom učenike osnovnih i srednjih škola i umirovljenike te ima oko 80 članova, rečeno je na sastanku.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bio posebni savjetnik Predsjednika za kulturu Zdravko Zima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum