ZAGREB

Posljednja priča u trilogiji bestselera "Medo i klavir" u izdanju Mozaika knjiga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnik Mozaik knjiga objavio je slikovnicu "Medo, klavir i koncert malene medvjedice" Davida Litchfielda, posljednju priču u trilogiji bestselera tog nagrađivanog ilustratora "Medo i klavir".

David Litchfield istaknuti je i nagrađivani ilustrator koji u stvaranju svojih jedinstvenih umjetničkih djela primjenjuje različite tradicionalne tehnike te različite elemente sastavlja pomoću Photoshopa kako bi stvorio opsežne, dramatične prizore. Njegova prva slikovnica "Medo i klavir" osvojila je Waterstones nagradu za dječju knjigu u kategoriji slikovnice te postala međunarodni bestseler, a nadahnuta je njegovom ljubavlju prema glazbi, šumama i pjesmom "Little Room" dvojca The White Stripes.

"Medo, klavir i koncert malene medvjedice" završna je priča u trilogiji bestselera "Medo i klavir" koja pokazuje da slava i naklonjenost sreće mogu biti prolazne, ali najbolje melodije zauvijek ostaju u srcu.

Sjećate li se priče o medi koji je u šumi pronašao klavir pa postao slavna zvijezda? Svirao je pred milijunima obožavatelja i svi njegovi najveći snovi su se ostvarili. Ali sada, nekoliko godina poslije, taj san je završio i medo se vratio u šumu. Kad je mala medvjedica u šumi našla njegov klavir, nije mogla vjerovati ocu koji joj je govorio da više nitko ne želi slušati njegovu glazbu. Stoga je smislila plan kako tati dokazati da nije u pravu.

"U velemajstorskom uratku Litchfield opet budi snažne emocije na najjednostavniji način, kroz priču o ljubavi, obitelji i prijateljstvu. Riječ je o toploj i dirljivoj slikovnici koja uz očaravajuće ilustracije neće nikoga ostaviti ravnodušnim", stoji u najavi.

"David Litchfield još jednom je zarobio srca milijuna djece i njihovih roditelja diljem svijeta svojom novom slikovnicom u prijevodu Aleksandre Barlović", dodaje se.

Osim slikovnice "Medo i klavir", na hrvatski su prevedene i Litchfieldove slikovnice "Pas i violina", "Djedov tajni div" i "Svjetlo na pamučnoj stijeni".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater