kastav

Počinje festival Melodije Istre i Kvarnera

| Autor: Hina
MIK (press)

MIK (press)


Jedini putujući glazbeni festival u Hrvatskoj, Melodije Istre i Kvarnera, počinje u srijedu prvom festivalskom večeri u Kastvu.

Ovu, kao i sve festivalske večeri, vodit će trio u sastavu Uršula Tolj, Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca.

Devetnaest pjesama na ovogodišnjem festivalu prvi put će se izvesti na prostoru kastavske Crekvine. Festivalska karavana potom se seli na Krk, gdje će se održati druga večer festivala 23. lipnja. Završetak je ove godine 25. lipnja na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci. To će biti jubilarno, 40. domaćinstvo Rijeke ovom festivalu.

Uz brojne nagrade publike i struke za koju se bore izvođači, ove godine se dodjeljuje i "online nagrada". Sve festivalske večeri počinju u 21 sat, snimaju se i moći će se poslije pogledati, a završnu večer u Rijeci će prenositi Hrvatska radio televizija u svom radijskom programu, izvijestila je direkcija festivala.

Nastupaju neka od najpopularnijih glazbenih imena kvarnerske i istarske scene, poput Daniela Načinovića, Jose Butorca, Karin Kuljanić i klape Kastav. Među izvođačima su i Mladen Grdović i Tereza Kesovija, koja je uvjetovala da ne bude u konkurenciji za nagrade.

Na mikovskim pozornicama 2022. godine zapjevat će – Daniel Moscarda, Daniel Načinović, klapa Kastav, Karin Kuljanić, Joso Butorac, Andrina Frleta, Dino Gušćić, Erik Balija, Lorenza Puhar, Tereza Kesovija, Mladen Grdović, Božidarka (Matija) Čerina i ŽVS Luštrin, Tea Vučak, klapa Tić, Suzana Štefanić i Dario Terglav, Nikolina Tomljanović, Lucija Rajnović, Martina Majerle te Lado Bartoniček.

Melodije Istre i Kvarnera jedan su od najdugovječnijih festivala u Hrvatskoj, a ovo će biti 58. izdanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum