TEODOR TIANI

"Pale sam na svijetu" u Teatru Naranča GLUMAC ZAPRAVO NIKAD NIJE SAM

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Ideja za rad na ovoj svevremenskoj priči je zapravo došla zbog raznih upita iz školskih i predškolskih institucija. "Pale" je godinama bio obavezna lektira, veli Tiani najavljujući predstavu koja igra u nedjelju, 10. studenog, s početkom u 18 sati u prostorima Zajednice Talijana, gdje je sada sjedište Teatra Naranča

 

 Nakon što je proljetos na "Monte Libriću" premijerno izvedena na talijanskom jeziku predstava Teatra Naranča "Pale sam na svijetu" bit će izvedena i na hrvatskom jeziku u nedjelju, 10. studenog, s početkom u 18 sati u prostorima Zajednice Talijana, gdje je sada sjedište ovoga kazališta. Riječ je o kraćoj formi, autorskom projektu Teodora Tianija.

Tko nije barem jednom sanjao da je sam na svijetu? Ili bolje rečeno: tko nije sanjao da mu je na raspolaganju cijeli materijalni svijet. U priči koju donosi Sigsgaard Jens Pale se budi u svijetu bez buke. I tu počinje ova zanimljiva priča.

- Ideja za rad na ovoj svevremenskoj priči je zapravo došla zbog raznih upita iz školskih i predškolskih institucija. "Pale" je godinama bio obavezna lektira, u svakom slučaju publika je to tražila, a meni je bila radost pokušati to odraditi. Pale ostaje sam. Bez tuđeg pogleda i suda. To će mu omogućiti da nakratko čini sve što poželi i na neki način bolje upozna samog sebe. Na kraju priče taj će mladi dječak shvatiti i važnost drugih u našim životima, veli Teodor Tiani.

Na upit kako je to glumiti sam u jednoj predstavi, ističe "nije lako biti sam u predstavi, ipak za taj naslov možda je i obavezno imati nešto rekvizita. Glumac zapravo nikad nije sam. Tu je kao prvo publika koja postaje dio priče, ekipa iz Teatra Naranča koja je bila uz mene u nastajanju predstave i često me prati na izvedbama, a negdje je tu duhom i sam autor Jens Sigsgaard, ističe Tiani.

Veli i da u skoroj budućnosti priprema i neko iznenađenje s Teatrom Naranča.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater