ZAGREB

Otvorene prijave za Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Otvorene su prijave Školu medijske kulture “Dr. Ante Peterlić”, koja će se održati u Varaždinu od 18. do 28. kolovoza.

Prijave za najvažniju medijsku školu primaju se do 15. lipnja na novoj internetskoj stanici https://smk.hfs.hr/, izvijestio je Hrvatski filmski savez.

"Škola medijske kulture dr. Ante Peterlić  pravi je izbor za sve učenike, studente i profesore koji žele proširiti znanja iz medijske pismenosti, upoznati se s filmskom teorijom, kao i ostalim aspektima medijske kulture u Hrvatskoj i u svijetu", stoji u najavi ovogodišnje škole.

Kroz taj, jedan od pet najvažnijih projekta medijskog opismenjavanja kroz koji je u 21 godinu postojanja prošlo više od 2700 polaznika.

Važnost Škole ističe se osobito, s obzirom na to da su današnja djeca, djeca medija od najranije dobi, a bez medijskog znanja svi se pojedinci prepuštaju konzumiranju medijske kulture bez kritičkog odmaka.

"Medijska kultura obavezni je dio nastave Hrvatskog jezika u školama, dok je učenje o medijima daleko od onoga što se na prvi pogled čini.

Do 15. lipnja na https://smk.hfs.hr/prijavnica-2020 mogu se prijaviti svi profesori, odgajatelji, studenti , kinoklubaši, članovi udruga i samostalni autori koji žele usvojiti sve potrebne vještine za prenošenje znanja o filmu i raspravljati  s najvećim filmskim profesionalcima

U deset dana plan rada raspoređen je u predavanja, metodičke radionice, video radionice, večernje projekcije filmova I jutarnje skupne rasprave o filmu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini