ZAGREB

Objavljeno novo izdanje Zagrebačke Biblije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Novo izdanje najpoznatijega hrvatskog izdanja Biblije, tzv. Zagrebačke Biblije, objavljeno je u tri nova tvrda uveza, priopćio je u ponedjeljak nakladnik Kršćanska sadašnjost iz Zagreba. 

Kršćanska sadašnjost podsjeća kako ovaj prijevod Biblije, skupno djelo najboljih hrvatskih književnika i teologa bibličara, godinama osvaja srca vjernika koji se uz nju duhovno i kulturno izgrađuju. 

Glavni urednici ove Biblije Kršćanske sadašnjosti su Jure Kaštelan i Bonaventura Duda, a u priređivanju ovoga prijevoda Biblije usvojeni su kao polazišna točka rukopisni prijevodi: Mojsijevo Petoknjižje Silvija Grubišića, Psalmi Filiberta Gassa, ostali dijelovi Staroga zavjeta Antuna Sovića. 

Za Pjesmu nad pjesmama preuzet je prijevod Nikole Miličevića, a za Novi zavjet popravljeni prijevod Ljudevita Rupčića. 

Podjela teksta, naslovi i podnaslovi slijede uglavnom francuski prijevod La Bible de Jerusalem. 

Nakladnik ističe da je nova ponuda tzv. Zagrebačke Biblije  obogaćena s dva uveza u šarenom platnu (obično i šareno/srebrno) i s jednim u svečanim zlatno-crnom poliuretanu. 

Osuvremenjeno i zanimljivo novo ruho poznatog izdanja Zagrebačke Biblije, kažu iz Kršćanske sadašnjosti, bit će bibliofilni dodatak kućnim knjižnicama, šareni uvezi posebno se sviđaju mladima, dok je svečani zlatno-crni uvez, s pozlatom bočnih listova, namijenjen svima koji cijene tradicionalniji izgled najvažnije knjige kršćanstva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom