ZAGREB

Objavljene dvije božićne svjetske uspješnice za djecu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnik Mozaik knjiga objavio je dva svjetska hita za djecu, roman nagrađivanog pisca za djecu i odrasle Matta Haiga "Otac Božić i ja" s ilustracijama Chrisa Moulda, i slikovnicu autora multimilijunskih bestselera Davida Walliamsa.

"Otac Božić i ja" novi je roman autora uspješnica "Dječak zvan Božić" i "Djevojčica koja je spasila Božić" iz božićnog serijala Matta Haiga, autora uspješnih naslova i za odrasle i za djecu u kojima često spaja stvarnost i maštu, ali uvijek s barem jednim neobičnim preokretom.

Haigovi su najprodavaniji romani prevedeni na 40 jezika i prodani u nekoliko milijuna primjeraka diljem svijeta.

Osim što je jedan od najprodavanijih autora za odrasle, Matt Haig dobitnik je nagrada Blue Peter Book Award i Smarties Book Prize te je radi svojih priča za djecu i mlade tri puta bio nominiran za Carneige Medal. Guardian je njegovo pisanje opisao kao "čudesno čudno", a New York Times nazvao ga je "romanopiscem velikog talenta" čije je pisanje "smiješno i potresno". Popularni Goodreads proglasio je njegov roman "The Midnight Library" najboljom knjigom 2020. godine.

Inspiraciju za pisanje božićnog serijala dobio je kada ga je njegov sin upitao što misli kakav je Otac Božić bio kada je bio mali. Njegova se božićna čarolija preselila i na televizijske ekrane: Netlix je u studenom ove godine objavio film "Dječak zvan Božić", snimljen prema prvom naslovu iz serijala, u režiji Gila Kenana s Kristen Wiig, Michielom Huismanom i Maggie Smith u glavnim ulogama.

"Otac Božić i ja" uzbudljiva je pustolovina potrage i spašavanja, vesela, zabavna i čarobna priča s ilustracijama Chrisa Moulda. Knjigu je na hrvatski prevela Mirjana Jurić-Pajić.

"Mala čudovišta" dvadeseta je knjiga Davida Walliamsa objavljena u Hrvatskoj. Tu nadrealnu bajku čija se radnja odvija na Badnjak ilustrirao je Adam Stower, a za prijevod je zaslužan Ozren Doležal.

Walliams je autora multimilijunskih bestselera čije su knjige prevedene na 53 jezika i prodane u više od 40 milijuna primjeraka diljem svijeta, a samo je u Velikoj Britaniji prodano više od jedanaest milijuna primjeraka njegovih knjiga namijenjenih djeci.

Kritičari su ga ovjenčali nenadmašenim lovorikama, a nebrojeni ga recenzenti uspoređuju s njegovim najvećim uzorom, Roaldom Dahlom. Njegov najnoviji roman "Zvijer iz Buckinghamske palače" odmah je dospio na prvo mjesto ljestvica čitanosti, gdje se nalazi već rekordnih 130 tjedana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of