ZAGREB

Objavljena zbirka pjesama Ivana Sivrića "Orni za vrijeme"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zbirku pjesama književnika Ivana Sivrića "Orni za vrijeme", u kojoj se poetski zagleda u vrijeme koje neumitno protječe, objavilo je mostarsko Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Recenzent i književni povjesničar Marko Dragić ističe kako Sivrićeva zbirka pjesama predstavlja važan doprinos hrvatskom suvremenom pjesništvu. 

Tome, ističe, doprinosi raznolikost motiva, slikovitost, emocionalnost, ritmičnost i simboličnost pjesama. Vrijednost zbirke ogleda se i u vještoj uporabi arhaizama te motivima iz hrvatske tradicijske kulture, ocijenio je Dragić. 

Književnik Mato Nedić napominje kako je Sivrić pred čitatelje iznio duboko promišljenu i neobičnu poeziju, u kojoj ima vreline kamena, bjeline zasniježenoga krajolika, žubora zavičajnih rijeka i nebeskoga plavetnila, što može oduševiti čitatelja i potaknuti na razmišljanje. 

Sivrić se, tvrdi Nedić, drhtajima svoje poezije pokazao spremnim i voljnim zagledati u naše vrijeme koje neumitno protječe. 

Ivan Sivrić predsjednik je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. Autor je više knjiga, među kojima i "Rasprave i antirasprave ? mali ogledi o Hrvatima s ovog svijeta" i "Knjige o knjigama". 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater