ZAGREB/SPLIT

Objavljena knjiga Ive Rendića Miočevića "Osuda Hrvata na zaborav"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Knjigu povjesničara Ive Rendića Miočevića "Osuda Hrvata na zaborav - Pedagogijsko-povijesne rasprave", u kojoj se bavi aktualnim prijeporima u hrvatskoj historiografiji, objavila je splitska Naklada Bošković.

Recenzenti knjige Mateo Bratanić i Zlatko Begonja ističu kako autor piše o pedagogijsko ideološkim projektima, boljševizmu, Golom otoku, povijesti velikosrpske politike.

Knjiga "Osuda Hrvata na zaborav - Pedagogijsko-povijesne rasprave" (264 str.) sastavljena od 30 tekstova objavljivanih tijekom zadnjih godina, u kojoj Rendić Miočević piše o hrvatskoj historiografiji, Vukovaru, cenzuri u demokratskoj Hrvatskoj, povijesnim istinama, novom kurikulu i zanatu povjesničara.

Hrvatski je povjesničar i arheolog Ivo Rendić-Miočević rođen je u Korčuli 1935. Bio je profesor na Odsjeku povijesti pri Filozofskom fakultetu u Zadru. Objavio je više knjiga, među kojima i knjige "Zlo velike jetre: povijest i nepovijest Crnogoraca, Hrvata, Muslimana i Srba", "U potrazi za hrvatskom kolijevkom" te "Hrvatski identitet: trajnost i fluidnost: usporedba Kvarnera i gorske Dalmacije".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater