ZAGREB

Objavljen Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ministarstvo kulture objavilo je Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva na koji se mogu prijaviti skladatelji ili skupine skladatelja isključivo suvremene umjetničke glazbe čije su skladbe nastale u 2019., a za koje nisu primili autorsku naknadu.

Kako je objavljeno na mrežnim stranicama ministarstva, skladbe se prijavljuju u kategorijama glazbeno-scenska djela, orkestralna djela, vokalno-instrumentalna djela (velike forme), komorna djela, solistička djela, zborska djela a cappella ili u pratnji manjeg ansambla, te elektronička djela.

Prijavi se obvezno prilaže partitura (digitalni zapis za elektroničke i multimedijalne skladbe), izjava o godini nastanka i trajanju djela, izjava o kategoriji u kojoj se djelo prijavljuje, te izjava da za prijavljeno djelo nije primljena autorska naknada.

Jedan skladatelj ili skupina skladatelja mogu prijaviti najviše dvije skladbe, a pravo prijave na temelju ovoga Poziva imaju državljani Republike Hrvatske. Skladatelji dostavljaju radnu snimku skladbe ako je posjeduju.

Prijavljene skladbe ocjenjuje Stručno povjerenstvo. U svakoj kategoriji iz točke II. moguće je dodijeliti više poticajnih iznosa. Nedovršene skladbe, djela didaktičke naravi, skladbe u žanru zabavne glazbe, studentski/učenički radovi, fragmenti djela, obrade/aranžmani te prijave koje se dostave izvan natječajnoga roka neće se razmatrati.

Rok za podnošenje prijava je 20 dana od objave u sredstvima javnoga priopćavanja, a šalje se preporučeno na adresu: Ministarstvo kulture, Zagreb, Runjaninova 2, s naznakom "Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva". Partiture i materijali se ne vraćaju.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater