ZAGREB

Objavljen Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo "Marin Držić" za 2019. godinu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministarstvo kulture objavilo je u srijedu Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo "Marin Držić" za 2019. godinu, kojoj je cilj poticanje i promicanje hrvatskoga dramskog i kazališnog stvaralaštva.

Na Javni poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim djelima pisanima hrvatskim jezikom koja do objave odluke Stručnoga povjerenstva nisu izvedena ni objavljena u bilo kojem obliku, priopćilo je Ministarstvo.

Prijave se podnose do 21. prosinca 2019. godine, a rezultati će biti objavljeni na mrežnoj stranici Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Dramska djela prijavljuju se pod šifrom, koja treba biti čitko napisana na prvoj stranici djela kao i na priloženoj zatvorenoj kuverti u kojoj se dostavljaju podaci o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte i OIB.

Kuverte će biti otvorene javno nakon konačne odluke Stručnoga povjerenstva, u prisutnosti članova Stručnog povjerenstva i predstavnika Ministarstva kulture.

Prijavljena dramska djela ocjenjuje Stručno povjerenstvo koje imenuje ministrica kulture, a dodjeljuju se prva, druga i treća nagrada.

Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i prigodne brončane skulpture, a za praizvedbu nagrađenih djela kazališta će se posebno stimulirati.

Tekstovi se dostavljaju u tri primjerka Ministarstvu kulture, Zagreb, Runjaninova 2, s napomenom: Za Nagradu "Marin Držić".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater