RADIONICE

O FORTIFIKACIJSKOJ ARHITEKTURI: U utorak o austrougarskim fortifikacijama na Jadranu - primjer Kotora

| Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA
Ilustracija (Foto: unipu.hr)

Ilustracija (Foto: unipu.hr)


Nakon uspješno organizirane uvodne konferencije o europskim primjerima dobre prakse, serija radionica o fortifikacijskoj arhitekturi nastavlja se gostujućim predavanjem Volkera Pachauera s Tehničkog sveučilišta u Grazu "Austrougarske fortifikacije na Jadranu - primjer Kotora", u utorak, 18. svibnja u 15 sati, izvješćuju s pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Predavanje će biti moguće pratiti putem linka: https://ovh.unipu.hr/b/dar-ufy-wqw

Dipl. ing. Volker Pachauer s Tehničkog sveučilišta u Grazu, član je austrijskog ICOMOS-a, koji je svoje doktorsko istraživanje i nekoliko publikacija posvetio upravo austrougarskim fortifikacijama na Balkanu i Jadranu.

Podsjetimo u povodu obilježavanja Europskog tjedna, na pulskom Sveučilištu održana je međunarodna konferencija Sustainable Valorisation of Fortified Heritage-European Best Practice, posvećena transnacionalnim modelima zaštite i upravljanja zajedničkom europskom fortifikacijskom baštinom. Skup je organiziran u suradnji s uglednim partnerima i mrežama koje povezuju više od 200 europskih gradova s fortifikacijama, u okviru certifikacije nove kulturne rute Vijeća Europe Forte Cultura.

Na konferenciji su, uz aktualne projekte revitalizacije pulskog fortifikacijskog sustava, partnerske institucije iz Verone i Krakowa, Šibenika i Kotora te međunarodne istraživačke mreže i nove kulturne rute Forte Cultura predstavile najbolja europska iskustva u valorizaciji fortifikacijske baštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini