ZAGREB

Novi naslovi u nakladi Profila

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Triler Alexandre Andrews, zbirka ljubavne poezije Lili Reinhart, slikovnica Mile Elegović i biografija Nikole Tesle za djecu, neki su od novih naslova objavljenih u nakladi Profila.

Prvijenac Alexandre Andrews "Tko je Maude Dixon?" zabavan je i uzbudljiv triler, inspiriran famom nastalom oko talijanske književnice Elene Ferrante, koja skriva svoj identitet. Riječ je dijelom o psihološkom trileru, a dijelom o priči o ostvarivanju ambicija bez obzira na prepreke, koji je na hrvatski preveo Damir Biličić.

"Škola plivanja" zbirka je ljubavne poezije mlade američke glumice Lili Reinhart, poznate po ulozi u seriji Riverdale te promotorice važnosti brige za fizičko i mentalno zdravlje s više od 30 milijuna pratitelja na društvenim mrežama. Duboko intimne, proživljene, provokativne, a utješne, pjesme Lili Reinhart govore o odrastanju, padovima i ponovnom ustajanju te pronalasku vlastitog glasa. Zbirku je na hrvatski preveo pjesnik Miloš Đurđević.

Profil je objavio i "Najgori dan u životu" autorice trilera za tinejdžere Karen M. McManus. Knjiga je bila u finalu prestižne nagrade British Book Awards u kategoriji najbolje dječje knjige 2022., a na hrvatski ju je prevela Andrea Pongrac.

Objavljena je i knjiga Jennifer Niven "Do posljednjeg daha", koja govori o prvoj ljubavi, upoznavanju i zaljubljivanju, u prijevodu Dražena Čulića, a nakladnik je pripremio i reizdanja romana Madeline Miller "Kirka" i "Ahilejeva pjesma".

Nedavno je objavljena i prva autorska slikovnica glumice i pjevačice Mile Elegović "Zašto ptice pjevaju" u kojoj autorica, kroz priču o djevojčici Nini i njezinoj ljubavi prema pticama, slavi radost življenja, ljubav i poštovanje prema prirodi. Knjigu je ilustrirala mlada umjetnica Ana Despot.

Slikovnica braće Fan "Projekt Barnabus" govori o hrabrosti, solidarnosti i različitosti. Terry, Eric i Devin Fan pisci su i umjetnici koji su odmalena smišljali priče, a "Projekt Barnabus" prva je slikovnica na kojoj su sva trojica radila zajedno. Priču o nesavršenoj igrački, koja je napola slon, a napola miš, preveo je Ozren Doležal.

Iz tiska je upravo izašla i slikovnica "Nikola Tesla - Dijete oluje, dijete svjetlosti", prvijenac književnice i umjetnice Azadeh Westergaard u prijevodu Mihaele Veline. Istražujući Tesline revolucionarne izume, u kontekstu njegova privatnog života, slikovnica ilustrira Teslinu ostavštinu te opisuje njegov život. Ilustracije Júlije Sardàe dodale su priči mnogo zanimljivih detalja, pa i dozu humora, ističe nakladnik.

Za najmlađe je Profil pripremio i treći nastavak hit-serije romana "Loši momci" Aarona Blabeyja (prijevod Andrea Bagović) po kojemu je snimljen film u produkciji Dreamworksa te roman Andree Beaty i Davida Robertsa "Ada vijugica i opasne hlače", nastao po slavnoj seriji slikovnica po kojima je snimljena i Netflixova serija. Knjigu je s engleskog prevela Dina Morić Bošnjak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater