SISAK

Nakon potresa kinoprojekcije u "Kristalnoj kocki vedrine" i na Banovini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prvi put nakon razornog potresa, u sisački Dom kulture "Kristalna kocka vedrine" vraćaju se kinoprojekcije, a kino se uskoro vraća i u druga mjesta na Banovini jer je Ministarstvo kulture i medija odobrilo projekt "Mobilno kino", vrijedan 290 tisuća kuna. 

Kinoprogram  će obogatiti kulturni i zabavni život tog područja, koji je zbog šteta na kinodvoranama već 15 mjeseci zakinut za filmske projekcije. Kako je najavljeno, kino se uskoro ne vraća samo na sisačko područje, nego i u druga mjesta na Banovini.

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je projekt "Mobilno kino", vrijedan 290 tisuća kuna, iz kojega će Dom kulture "Kristalna kocka vedrine" nabaviti mobilni digitalni kinoprojektor, projekcijsko platno i ozvučenje, kojim će se nakon godinu i pol ponovno pokrenuti kinoprogram.

"Zgrada sisačkoga Doma kulture sa 406 mjesta bila je jedina u Sisku koja je mogla služiti za kinoprojekcije. S novom opremom kojom ćemo se moći koristiti i u unutarnjem i u vanjskom prostoru oživjet ćemo program ljetnog kina i druge programe u sklopu naše kinodjelatnosti. Pripremamo festival dokumentarnog filma 'Fibula' i 'Kino point' u sklopu manifestacija kojima ćemo u lipnju obilježiti Dan grada Siska", najavila je ravnateljica Doma kulture "Kristalna kocka verine" Tanja Tole Majstorović.

Dodala je kako će nova mobilna oprema, osim ljetnog kina, poslužiti za projekcije u odgojno-obrazovnim ustanovama, domovima kulture, ustanovama i drugim objektima.

Tako će se moći u školama prikazati najnoviji popularni, obrazovni i art-filmovi, europski program te strani i domaći dugometražni i animirani filmovi za djecu i mlade, usklađeni sa školskim kurikulom, najavila je Tole Majstorović.

U tijeku je nabava projekcijske opreme, nakon čega će Dom kulture pripremiti program "Mobilnog kina" koji bi trebao vratiti veliki filmski ekran u Sisak i na Banovinu.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater