LJETNI NAJČITATELJI PULSKE GRADSKE KNJIŽNICE

Najuspješniji Vid, Mirna, Martina i Kerstin

| Autor: Vanesa BEGIĆ
Svi ljetni čitatelji (V. B.)

U kategoriji predškolaraca najbolji je bio Vid Grbac, u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Martina Jurić, u onoj učenika od petog do osmog razreda Mirna Jurić, a kod srednjoškolaca najbolja je bila Kerstin Korbar

 

Na Dječjem odjelu Gradske knjižnice i čitaonice Pula u povodu obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti organizirana je akcija "Ljetni najčitatelji" s ciljem poticanja i njegovanja navike čitanja u djece i mladih te popularizacije knjige kao izvora znanja.

U kategoriji predškolaraca najbolji je bio Vid Grbac, u kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda osnovne škole Martina Jurić, u onoj učenika od petog do osmog razreda Mirna Jurić, a kod srednjoškolaca najbolja je bila Kerstin Korbar.

Svi pobjednici dobili su jednogodišnje besplatno članstvo koje vrijedi za Gradsku knjižnicu i čitaonicu i njezine ogranke, te pohvalu, a svi sudionici, njih dvadesetak, dobili su diplomu.

Kerstin Korbar pohađa treći razred Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu, smjer turističko-hotelijerski komercijalist i pročitala je 24 knjige. Veli da najviše voli čitati horore, te da čita kada god stigne. U budućnosti razmišlja i o tome da upiše nešto vezano uz književnost, iako nije još odlučila.

Sestre Mirna (sedmi razred) i Martina Jurić (drugi razred) pohađaju Osnovnu školu Kaštanjer, a i prošle su godine pobijedile u istim kategorijama. Mirna je pročitala 55, a Martina 42 knjige. Obje sestre ističu da najviše čitaju tijekom ljetnih blagdana, te da vole pustolovne knjige, kao i one zabavne, čitanje im hobi, ali i užitak. Najmlađi, predškolac Vid koji u ponedjeljak kreće u prvi razred OŠ Veruda veli pak da je pročitao sve slikovnice do kojih je stigao, njih osamdesetak, te da je već dobrano prije škole naučio čitat.

Svim čitateljima se obratila knjižničarka Dječjeg odjela Nadija Crkvenac, pohvalivši ih za trud i marljivost.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom