ZAGREB

Nagrade "Dubravko Horvatić" Ž. Reineru i G.Quinu, "Ljubica Štefan" Stjepanu Lozi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnju književnu nagradu "Dubravko Horvatić" za pjesništvo dobio je akademik Željko Reiner, za prozu Guido Quien, a nagradu za istarživačko-historiografski rad "Ljubica Štefan" dobio je povjesničar Stjepan Lozo.

Prosudbeno povjerenstvo za književne nagrade odlučilo je za poeziju prvu nagradu dodijeliti akademiku Željku Reineru za četiri ciklusa pjesama objavljena u Hrvatskom slovu - "Uhvaćen kao u zrcalu", "Zašto bi se baš tebi Gospodine otkrio?", "Tamo, tamo jesli li tamo" i "Ljubav je Bog".

Drugu nagradu za poeziju povjerenstvo je dodijelilo Josi Živkoviću iz Orašja, a treću su ravnopravno podijelili Leopoldo Lalu i Antonio Piccoli iz Molisea u Italiji.

U kategoriji proze dobitnik prve nagrde "Dubravko Horvatić" je Guido Quien za prozu "Sjena", drugu je dobila Ana Horvat iz Zagreba, a treću Željko Kocaj iz Viteza.

Nagradu Ljubica Štefan prosudbeno povjerenstvo je dodijelilo splitskom povjesničaru Stjepanu Lozi za knjigu "Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatima".

Nagrade se se tradicionalno uručuju povodom Dana Hrvatskoga slova, 28. travnja, no zbog pandemije koronavirusa bit će uručene  kad se za to steknu uvjeti. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum