ZAGREB

MSU nastavlja s projekcijama uz izložbu o Zagreb filmu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uz veliku multimedijsku izložbu „Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma“, u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti 9. lipnja nastavlja se popratni program s izborom dokumentarnih i igranih filmova nastalih u toj produkcijskoj kući.

Program "Zagreb film u dvorani Gorgona“, nakon dokumentarnih filmova u tematskoj cjelini "U centru - Zagreb, kak imam te rad", donosi i jedan igrani posvećen zagrebačkim temama i lokacijama - "Živi bili pa vidjeli" redatelja Brune Gamulina i Milivoja Puhlovskog iz 1979. godine.

Nakon projekcije filma uslijedit će razgovor s gostima, redateljem Brunom Gamulinom i Bojanom Mušćetom, novinarom, publicistom i glazbenim kritičarom, najavljeno je iz MSU-a.

Film "Živi bili pa vidjeli" prati mladog arhitekta razapetog između egzistencije, ideala, ljubavi i profesionalnih načela. Kroz niz scena na ključnim zagrebačkim lokacijama, od Velesajma, Trga bana Jelačića, tadašnjeg Trga Republike do kultnog Lapidarija u kojem nastupa grupa Buldožer, gledatelj može intenzivno doživjeti atmosferu Zagreba s kraja sedamdesetih, ističe se.

Slovenska grupa Buldožer dobila je 1979. Zlatnu arenu za glazbu, a dizajn plakata za film djelo našeg istaknutog akademika, slikara i grafičkog dizajnera Borisa Bućana. Plakat se nalazi u fundusu Muzeja suvremene umjetnosti i bit će izložen uz projekciju i razgovor.

Cijena ulaznice za filmske projekcije programa "Zagreb film u dvorani Gorgona" je 15 kuna, a za učenike, studente i umirovljenike ulaz je besplatan.

Uz ulaznicu za izložbu "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb filma", posjetitelj dobiva gratis ulaznicu za projekcije filmova programa "Zagreb film u dvorani Gorgona". Ulaz na popratne filmske tribine je besplatan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater