ZAGREB

Zagreb uvršten u uži izbor nagrade za novootkrivenu lokaciju za snimanja

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagreb je, nakon iznimno uspješne godine u kojoj je ugostio snimanja svih vrsta audiovizualnih djela, uvršten u uži izbor prestižne međunarodne nagrade Global Production Awards, kao najpoželjnija novootkrivena lokacija za snimanja, izvijestio je u petak Zagrebački filmski ured.

Za nagradu će se natjecati u kategoriji 'Emerging location', a finale dodjele bit će tijekom Filmskog festivala u Cannesu,  22. svibnja.

Prošla godina bila je po broju dana snimanja - ukupno 573 - na razini godina prije pandemije, a među svim projektima najviše se istaknuo hollywoodski film "Canary Black" koji je osobito važan za promociju jer Zagreb prvi put glumi sebe i jedan je od važnijih 'likova' priče.

Uz 'Canary Black' od većih projekata snimala se i druga sezona serije "Hotel Portofino", te brojne reklame poznatih tvrtki, Samsung, Zalando i PlayStation.

Grad Zagreb i Zagrebačka županija u proteklih su se nekoliko godina popeli na ljestvici najpoželjnijih gradova za snimanja u Hrvatskoj. Prema podacima HAVC-a, s četvrtog mjesta skočili su na drugo, iza Splitsko-Dalmatinske županije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini