ZAGREB

Mlada pera: Tri literarna natječaja za učenike

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uoči početka škole, udruga za promicanje dječjeg literarnog stvaralaštva Mlada pera poručila je u nedjelju osnovnoškolcima i srednjoškolcima kako se mogu javiti na tri njena natječaja i osvojiti nagrade.  

Do 20. prosinca traju literarni natječaji "Kontinent ili more u čemu su različite zore?" i "Da imam supermoć ova bi promjena morala doć'".

 Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete u tri kategorije: osnovnoškolci od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda te srednjoškolci.

 Natječajem "Kontinent ili more, u čemu različite su zore?" pitamo mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?

 "Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’"  natječaj je u kojem  pitamo učenike koju bi supermoć htjeli imati da mogu ispraviti nešto što misle da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…, navode iz Udruge.

 Literarni natječaj za osnovnoškolce "Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara", završava 15. listopada.

 Njime udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili njima samima te možda lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih bitan.

Mogu izabrati životinju koja će biti odraz njih samih ili pak onih kojima je pouka upućena. Tiskat će se bojanka s najboljim radovima.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of