ZAGREB

SEI raspisala natječaj za mlade pisce država članica

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Glavno tajništvo Srednjoeuropske inicijative (SEI) objavilo je otvoren natječaj za mlade pisce država članica Srednjoeuropske inicijative (The CEI Fellowship for Writers in Residence for the Year 2020).

Natječaj je raspisala Srednjoeuropska inicijativa (SEI) u suradnji s Društvom slovenskih pisaca u sklopu Književnog festivala Vilenica, a otvoren je do 30. travnja.

Cilj natječaja je poticanje prekogranične suradnje i promocija u području književnosti za mlade pisce iz država članica SEI-a.

Srednjoeuropska inicijativa (SEI) područni je forum za suradnju u srednjoj i istočnoj Europi. Hrvatska aktivno sudjeluje u radu ove inicijative, a Služba za regionalnu suradnju MVEP-a prati i koordinira rad. 

Inicijativa je osnovana 1989. godine u Budimpešti, a danas broji 17 država članica. Države članice SEI-a su Albanija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Moldova, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija i Ukrajina. 

Strateški ciljevi SEI-a su potpora državama članicama na putu u EU integracije; usklađivanje članica s EU standardima; implementacija malih i srednjih projekata. Suradnja u okviru SEI-a se odvija kroz tri dimenzije – međuvladinu, međuparlamentarnu i gospodarsku.

Država predsjedateljica određuje prioritete svog predsjedanja te organizira aktivnosti s ciljem njihovog uspješnog promicanja. Godine 2019. godine SEI-em je predsjedala Italija, a 2020. predsjedateljica je Crna Gora. 

Hrvatska je predsjedala Inicijativom 2018. godine.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini