U OKVIRU PULSKOG FILMSKOG FESTIVALA

LEGENDARNA GLUMICA NA OTVORENJU IZLOŽBE FOTOGRAFIJA NJOJ U ČAST Milena Dravić: U Puli sam postala glumica, Pulu obožavam!Za Pulu sam vezana zbog mog prvog filma "Vrata ostaju otvorena", da bi nakon nekoliko godina postala i najmlađi dobitnik Zlatne arene za film "Prekobrojna", a kasnije i sve druge 'Arene'. No, prva je bila najdragocjenija. Ja sam u Puli postala glumica! Volim vas sve, stvarno, kazala je slavna glumica

- Kada sam maloprije ušla u ovu ulicu, kada sam vas sve vidjela, cijela ulica je izložba Milena. Toga nema nigdje osim u Puli! Zaista Pulu obožavam, za Pulu sam vezana zbog mog prvog filma "Vrata ostaju otvorena", da bi nakon nekoliko godina postala i najmlađi dobitnik Zlatne arene za film "Prekobrojna", a kasnije i sve druge 'Arene'. No, prva je bila najdragocjenija. Ja sam u Puli postala glumica! Volim vas sve, stvarno, rekla je večeras legendarna glumica Milena Dravić prilikom otvaranja izložbe fotografija njoj u čast, u nikad punijem prostoru pulskog SKUC-a, gdje se slavna 77-godišnja glumica jedva probijala mimo fotografa i obožavatelja svih generacija.

Sudbina

- Moja je sudbina vezana za Pulu i uvijek se u ovom gradu osjećam divno jer su ljudi divni, vole umjetnost, vole film i muziku i sve što se prati u toj predivnoj Areni. Dolazila sam u Pulu s brojnim kazališnim predstavama tako da ja nisam imala onaj drastični prekid kao neke druge kolege. Puno me događaja, osim filmskih premijera, veže za Pulu, rekla je Milena Dravić, čiji je muž, također glumačka veličina Dragan Nikolić, umro u ožujku 2016. godine.

- Unatrag tri-četiri godine imala sam teške trenutke u životu, ali eto, ja se borim, i došla sam ovdje, iako možda netko drugi ne bi mogao doći, ali ne dam se, moramo svi živjeti zajedno, i stvarati, rekla je, popraćena gromoglasnim aplauzom.

Čudesna osoba

U nastavku je njen kolega Rade Šerbedžija, uz naknadne stihove Tina Ujevića iz "Vječnog prstena", kazao: " Milena je naša sadašnjost, Milena je naša mladost, naša prošlost, naša budućnost. Ona je čovjek dobre volje, ona je najtalentiranija. Milenine plave oči su sami film, film koji smo svi imali sve ove godine. Milena je čovjek koji spaja ljude, Milena je dobrota, Milena je razlog zašto smo ovdje. Sve ove fotografije svjedoče o jednoj čudesnoj osobi".

U petak se u 20 sati u Kinu Valli predstavlja, također u društvu glumice, monografija o bogatom opusu Milene Dravić, glumice koja je u karijeri snimila 90 filmova, a u više od 50 ostvarila glavne ženske uloge. U svojedobnoj provali njenog beogradskog stana ukradena joj je spomenuta prva Zlatna arena za film 'Prekobrojna' iz 1962. no, uz veliki pljesak prisutnih, jučer je rečeno da je ravnateljica Pula Film Festivala Gordana Restović potaknula izradu nove Zlatne arene, koja će se glumici uručiti na jesen u legatu nje i Dragana Nikolića u Jugoslavenskoj kinoteci u Beogradu. Milena Dravić posebna je gošća obljetničke 65. Pule, koja počinje sutra u Areni. (Zoran ANGELESKI, snimio Neven LAZAREVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini