ZAGREB

Lauba: Mladi umjetnik Teo Kiš predstavlja se na izložbi "Dvije strane"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Mladi umjetnik Teo Kiš predstavlja se u zagrebačkoj galeriji Lauba na izložbi "Dvije strane", koja se otvara u četvrtak, 15. travnja.

Kako se ističe u najavi, Kiš je svoj doživljaj tradicionalne likovne umjetnosti grubo podijelio na apstrakciju i figuraciju, a zanima ga kako se on sam snalazi unutar te podjele i kako apstrakcija i figuracija zajedno mogu surađivati. 

"Olovkom, ugljenom i bojom realizirao je nekoliko radova s apstraktnim elementima koji izlaze iz njega tijekom crtanja, koje onda pak spaja s figurativnim motivima. Sukladno tome, izložbu je nazvao Dvije strane", dodaje se.

Teo Kiš (Zagreb, 1998.) završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu te upisao Akademiju likovnih umjetnosti ( Odjel za grafiku). Imao je dvije samostalne ( Knjižnica Savski Gaj 2018. i Lauba 2020.) i nekoliko skupnih izložbi. Ilustrirao je dvije zbirke pjesama i jednu slikovnicu.

Njegova izložba u Laubi ostaje otvorena do 29. travnja.

U Laubi se do 21. travnja može pogledati i četvrti krug Laubinog ciklusa "Šalji dalje", koji je posvećen radovima mlade umjetnice Petre Pavetić Kranjčec, studentice 2. godine smjera Animirani film i novi mediji na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti.

Pod nazivom "Amorfija" i "Amorfija – fragmenti" okupljene su serije izloženih radova, mekih skulptura, građenih od repetitivnih, linijski istanjenih masa naglašenog volumena, koje stvaraju organske oblike koji bojom i površinom bude asocijacije na dijelove ljudskog tijela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater