NOVI PROGRAM

"Kultni ponedjeljak" u Poreč dovodi filmske klasike

| Autor: A. BRATTONI

Filmom "La dolce vita" legendarnog talijanskog redatelja i scenarista Federica Fellinija, ovog ponedjeljka, 11. studenog, započinje "Kultni ponedjeljak", novi program Pučkog otvorenog učilišta Poreč koji će ponedjeljkom u porečku kinodvoranu dovoditi kultne filmske klasike.

- Porečkoj publici kino nije strano – ni kao prostor druženja, ni kao mjesto gledanja filmova novijih godina produkcije. Redovan kinoprogram i međunarodni festival dokumentarnog filma Porečdox, uvijek su dobro posjećeni te komuniciraju želju i potrebu publike za filmskom umjetnošću. Upravo to pokazalo se dobrim temeljem da se dodatnim programom osnaži film, ali i oživi vrijedna filmska ostvarenja u njihovom punom sjaju, ističu organizatori iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Uz radove istaknutih svjetskih autora publika će tako imati priliku doživjeti sjaj filmskih remek-djela na velikom platnu, a saznajemo i kako se, osim samih projekcija filmova, planira i organizacija rasprava nakon njihova gledanja. Na taj se način, objašnjavaju iz porečkog Pučkog otvorenog učilišta uz publiku koja prati program, s vremenom nastoji profilirati i svojevrstan klub ljubitelja filmova, čiji bi članovi dijelili svoj afinitet i zainteresiranost prema filmskoj umjetnosti, a kojima će biti ponuđen prostor za opušteno druženje, razmjenjivanje mišljenja i dojmova te neprestano ugodno učenje.

Početak "Kultnog ponedjeljka" uz film "La dolce vita", odnosno "Slatki život" iz 1960. godine, zakazan je za 19 sati, a ulaz se naplaćuje 20 kuna. U 174 minuta trajanja filma, te uz sjajnu glumačku ekipu koju čine Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Yvonne Furneaux i Alain Cuny, publika će u udobnosti porečke kinodvorane otputovati u hedonizam šezdesetih godina u Rimu.

U nastavku programa "Kultni ponedjeljak" najavljene su projekcije filmova "Persona" Ingmara Bergmana, "Rašomon" Akira Kurosawe, "Učiteljica glasovira" Michaela Hanekea i "Izgubljena cesta" Davida Lyncha.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini