ZAGREB

Jesensko izdanje JazzHR Festivala od 5. do 7. listopada u Tvornici kulture

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon proljetnog izdanja, JazzHR Festival najavljuje jesenski dio programa koji će se održati od 5. do 7. listopada u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje će nastupiti brojna poznata jazz imena, a poseban koncert organizatori će predstaviti već na samome otvaranju.

JazzHR Festival - Fall edition otvorit će, 5. listopada, Big Band RTV Slovenija & Solisti, koji nakon dugo vremena ponovo nastupa na pozornici jednog od najstarijih jazz festivala u Hrvatskoj, i to s repertoarom mladih, aktualnih skladatelja i solista iz Slovenije i Hrvatske, priopćilo je Hrvatsko društvo skladatelja (HDS).

Big band Radio-televizije Slovenije djeluje kontinuirano od 1945. godine i ponosi se činjenicom da je među najstarijim orkestrima ove vrste u svijetu. Danas je sastavljen od pretežno mladih, virtuoznih glazbenika koji svojim profesionalizmom održavaju izuzetno visoku razinu orkestralne jazz produkcije u Sloveniji.

Drugi dan JazzHR Festivala - Fall edition, 6. listopada, obilježit će promocije novih izdanja mladih jazz glazbenika, Brune Matić i Filipa Pavića, koji će u Tvornici nastupati sa svojim kvintetima.

Posljednji festivalski dan rezerviran je za vrhunske pijaniste. Petar Ćulibrk predstavit će svoje prvo studijsko izdanje, a nakon njega pozornicu će preuzeti Vasil Hadžimanov, jedan od vodećih srpskih pijanista, kompozitora, aranžera i pedagoga. Na JazzHR Festival - Fall edition dolazi sa svojim bendom te će publici u Zagrebu 7. listopada predstaviti svoj najnoviji album.

U sklopu festivala, makedonski umjetnik Vlado Kostov izložit će svoja djela, a publika će imati priliku pogledati njegove skulpture jazz glazbenika.

Više detalja organizatori će objaviti u narednim tjednima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater