ZAGREB

'Izvan okvira: Fokus na suvremeni hrvatski film' na festivalu u Bruxellesu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Program 'Izvan okvira: Fokus na suvremeni hrvatski film' prikazuje se u sklopu ovogodišnjeg  Međunarodnog filmskog festivala u Bruxellesu, od 3. do 13. rujna, a sastoji se od četiri mediteranske priče iz perspektive mladih autorica i autora, izvijestio je u petak HAVC.

 "Izvan okvira" stilski je i žanrovski raznolik program sastavljen od radova generacije autorica i autora rođenih tijekom 1980-tih, koji iz suvremenih perspektiva ulaze u dijalog s lokalnim filmskim žanrovima, poput mediteranskih komedija i priča o odrastanju, te s društvenim pitanjima kao što su rodna očekivanja, transformacija nuklearne obitelji, odnos tradicije i suvremenosti te generacijski portreti.

 Povezuje ih mjesto radnje jer je svaki odabrani film smješten na Mediteran, pri čemu krajolici, tradicija i povijest na različite načine doprinose izgradnji atmosfere, likova i priče.

 Tako će u sklopu programa biti prikazani "Comic Sans" Nevija Marasovića, "Kratki izlet" Igora Bezinovića i "Ne gledaj mi u pijat" Hane Jušić. Program uključuje i "Aleksi" Barbare Vekarić, koji je krajem lipnja bio dostupan za streaming na mrežnoj stranici BOZAR.

 Program je dio kulturnih događanja u sklopu hrvatskog predsjedavanja Vijećem EU, a nastao je u suorganizaciji Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Ministarstva kulture i Umjetničkog centra BOZAR u Bruxellesu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom