ZAGREB

Izložba satiričkih crteža Zygmunta Zaradkiewicza u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba satiričkih crteža Zygmunta Zaradkiewicza, jednog od najpoznatijih i najnagrađivanijih poljskih karikaturista, otvara se u ponedjeljak, 27. lipnja, u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Izložbu zajednički organiziraju Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu i Hrvatsko društvo karikaturista.

Zaradkiewicz je prvu nagradu osvojio već u debitantskoj 1972. godini, a posljednja u dugom nizu je nedavno osvojena nagrada na iznimno cijenjenom World Press Cartoon festivalu u Portugalu.

Tijekom svoje bogate karijere surađivao je s brojnim poljskim i inozemnim časopisima i izdavačima, bio je član žirija na mnogim festivalima karikature i natjecanjima od kojih je dva i sam utemeljio. 

Izniman crtački potencijal realizirao je također radeći i ilustracije, grafike, scenografije i druge oblike likovnog izražavanja, napominje se u najavi

Zagrebačka izložba jedna je u nizu mnogobrojnih samostalnih izložbi koje je postavio u brojnim europskim i svjetskim gradovima.

Uz nazočnost  samog autora, izložbu će otvoriti veleposlanica Republike Poljske gospođa Dagmara Luković i predsjednik Hrvatskog društva karikaturista Davorin Trgovčević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum