ZAGREB

Izložba "O drveću i šumama" u Garaži Kamba

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zagrebačka pop-up galerija Garaža Kamba 17. rujna počinje jesensku sezonu izložbom "O drveću i šumama" mlade suvremene umjetnice Teute Gatolin.

"O drveću i šumama prostorna je instalacija nastala kao dio istraživanja o bajanju ekologije/storytelling ecology gdje me zanimaju načini mišljenja prirode, njeni narativi te moguće budućnosti zamišljene izvan kapitalističke imaginacije", napominje se u najavi izložbe.

Tijekom 2019. i 2020. godine, autorica je svakih nekoliko mjeseci posjećivala čistinu unutar šume na Žumberku, nastalu sječom stabala za gospodarske  i industrijske potrebe.

Kako je objasnila, na panjevima čistine pronašla je krhotine drveta koje su se odlomile uslijed rušenja, a asocirale su je na oblike kontinenata, prakontinenata i fiktivnih (ili izgubljenih) kopnenih masa. 

Njih je izvezla na platno, a krhotine sakupila i ručno izbrusila te brojeći godove našla komadić koji je star kao ona. "Posjetitelji slobodno mogu dirati krhotine i preslagivati konstelacije kontinenata", napomenula je.

Teuta Gatolin (1993.) intermedijalna je umjetnica  koja se u radu koristi medijima objekta i instalacije, teksta i tekstila, slike i kostima, radionica, izvedbe, virtualnih prostora. Izlagala je na tri samostalne izložbe, te više grupnih.

Garaža Kamba izložbeni je prostor u dvorištu Ilice 37 u Zagrebu, koji od 2017. funkcionira kao pop-up galerija s naglaskom na interdisciplinarnoj i ambijentalnoj umjetničkoj produkciji.

Projekt udruge Kružok podupire umjetnike u usponu za predstavljanje njihovog rada u izvaninstitucionalnim okvirima,  inovativne kustoske prakse i kvalitetne suvremene umjetničke produkcije u jezgri grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater