ZAGREB

Izložba "Matrice: Prostor slobode" u Galeriji SC

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Izložba "Matrice: Prostor slobode", s radovima studenata završnih godina preddiplomskog i diplomskog studija Nastavničkog, Grafičkog i Kiparskog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, otvara se u ponedjeljak, 16. prosinca u Galeriji SC.

Iz Studentskog centra najavljuju da je riječ o radovima nastalima na radionici u okviru istoimenog edukacijskog umjetničko istraživačkog projekta, koji se održava od 2016. godine, svaki put s fokusom na određeni segment ili područje pojma matrice u proširenom polju umjetnosti i znanosti.

Središnji dio projekta je radionica u Oblikovnoj likovnoj radionici u selu Plemenitaš u Gorskom kotaru, a ove godine održala se u srpnju s temom Matrice: Prostor slobode.

Studenti su kroz predavanja, prezentacije, diskusije i radionice istraživali matrice u prostoru s arhitektonskog i urbanističkog, kartografskog, sociološkog, fizikalnog, matematičkog, topološkog i drugih gledišta.

Izlažu: Valerija Djanješić, Josip Drdić, Ana Juršić, Mihael Klanjčić, Petar Koši, Jelena Kovačev, Zdenko Mikša, Marianna Nardini, Matej Nišević, Ivana Stećuk, Elena Štrok, Iva Zagoda.

Voditeljice projekta su Ines Krasić, Mirjana Vodopija i Iva Ćurić, a voditelj radionice Ivan Mlinar.

Izložba će biti otvorena do 23. prosinca.

"Navigator B" u formatu videoigre istražuje transformaciju pasivnih objekata

U potkrovlju Galerije SC iste se večeri otvara izložba Darka Masneca "Navigator B", s radom u formatu videoigre koji istražuje transformaciju pasivnih objekata u proces s konkretnom funkcijom i konflikt između promišljanja i djelovanja koji iz toga proizlazi.

Kako se napominje u najavi, uz pomoć slučajnog odabira elemenata, asocijacija i jednostavne mehanike igrači sami modeliraju cilj rada.

Darko Masnec (1985.) diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje radi kao docent, a doktorirao je na temu "Zagrebačka škola crtanog filma - umjetničke i tržišne prakse u kontekstu videoigara".

Autor je animiranih filmova, radio je na više kratkih filmskih projekata, objavio nekoliko članaka i predavanja na temu animacije i videoigara, a u galerijskom kontekstu najviše se bavi konceptualnim umjetničkim praksama.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater