ZAGREB

Izložba "Feelings" u Galeriji ULUPUH

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Izložba "Feelings" multimedijalne umjetnice mlađe generacije Ines Zrnc Gregorine i Petra Varata, fotografa i videografa, otvara se u petak u Galeriji ULUPUH.

Po riječima autorice predgovora Ivane Bakal, izložba propituje snagu umjetnosti i osjećaja kroz različite medije, stavlja u korelacije ljubav, ljepotu, strahove, ego i borbu protiv prenaglašenog ega, "ispreplićući lijepo i nelijepo, stvarajući svojevrsnu ljepotu ružnoće, parafrazirajući svakodnevno i nekonvencionalno te kontekstualizirajući sve naše svjesne i podsvjesne unutarnje borbe, strahove i osjećaje.

Film "Uzimam" koji su Zrnc Gregorina i Varat napravili prikazan je na Pula Film Festivalu 2019. godine, nakon čega je pozvan kao jedini hrvatski film na međunarodni filmski festival u njemačkom Braunschwigu. 

Ines Zrnc Gregorina je modna dizajnerica, kostimografkinja, make-up artistica te konceptualna umjetnica, članica ULUPUH-a u dvije sekcije i HZSU-a. Osvojila je brojne nagrade za modne kolekcije na hrvatskim i inozemnim revijama, a i redovito izlaže.

Specijalizirala se za recikliranje stare odjeće, materijala i predmeta i stvaranje novih modnih, umjetničkih i funkcionalnih predmeta i odjeće.

Pokrenula je brand Vintage Picnic u sklopu kojeg reciklira odjeću, a kao kostimografkinja radila na nekoliko igranih filmova, TV serijama domaće i strane (HBO) produkcije, kazališnim predstavama, te brojnim glazbenim i reklamnim spotovima.

Petar Varat novinar je, urednik i voditelj digitalnih projekata, a zadnjih se godina posvetio vizualnoj umjetnosti. Radi kao fotograf, snimatelj i montažer na video spotovima, dokumentarnim i kratkim filmovima. Radio je na nekoliko video spotova hrvatskih i slovenskih izvođača, namjenskih i reklamnih.

Izložba će biti otvorena do 29. travnja, a ulaz je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater