ZAGREB

Hrvatske dizajnerice osvojile Red Dot Award

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Staša Brozina i Veronika Uravić Čolak, dobitnice su jedne od najprestižnijih svjetskih dizajnerskih nagrada - Red Dot Award za dizajn proizvoda, u kategoriji “Communication Design” za rješenje dizajna ambalaže Bakin'Mix.

Riječ je o hrvatskom proizvodu Bakin'Mix, što je hrvatski gluten free brand koji je u suradnji s nutricionistima i stručnjacima osmislila Staša Brozina, dok je Veronika Uravić Čolak iz  dizajnerskog studia: Reedesign Studio Rijeka napravila njegovo idejno rješenje.

"Ovo je  veliki poticaj i vjetar u leđa za naš prvi brand proizvoda, koji će zasigurno pomoći u uspješnom plasmanu na domaćem i međunarodnom tržištu", kazala je Staša Brozina, direktorica tvrtke A1 All Natural koja stoji iza pokretanja ovog brenda.

Po riječima Veronike Uravić Čolak, proces izgradnje branda i dizajna ambalaže proizvoda trajao je oko 6 mjeseci, radili su temeljito i na osnovi istraživanja i analize sličnih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

Zaštitno lice proizvoda Bakin'mix  je baka s punđom od sijede kose, čime se naglasilo osnovnu vrijednost branda – povezivanje tradicije sa suvremenim prehrambenim potrebama ne samo kroz.

Serija proizvoda uključuje sedam različitih mješavina, a izbor boja temeljen je na istraživanju i trendovima sličnih proizvoda u svijetu i postizanju što bolje vidljivosti na policama  trgovina.

Nagradu od 1955. dodjeljuje Red Dot GmbH & Co. KG. iz Essena, a radovi se prijavljuju unutar 17 kategorija i 36 "industrija". Žiri se sastoji 24 stručnjaka iz područja komunikacijskog dizajna, a Bakin’Mix je nagrađen u konkurenciji 6992 rada iz cijelog svijeta.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini