ODRŽAN 52. SUSRET HRVATSKIH PJEVAČKIH ZBOROVA

Grand prix - Akademskom zboru Filozofskog fakulteta "Condordia discors"

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva (N. O. R.)

Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva (N. O. R.)


Revijalnim koncertom u Hotelu "Lone" a potom i dodjelom nagrada završen je 52. susret hrvatskih pjevačkih zborova. U konkurenciji trinaest zborova, koji su nakon županijskih i drugih natjecanja izborili pravo natjecanja na Susretu, najuspješniji je bio Akademski zbor Filozofskog fakulteta iz Zagreba "Concordia discors", kojim su dirigirali Lobel Filipić i Vinko Karmelić.

Brončane plakete 52. susreta pripale su Mješovitom pjevačkom zboru KUD-a "Klenovnik", Pjevačkom zboru "Josip Vrhovski" Nedelišće, Mješovitom pjevačkom zboru KUEU-a "Kaj" Zlatar Bistrica, Mješovitom pjevačkom zboru HKUD-a "Petar Zrinski" Vrbovec te Hrvatskom pjevačkom društvu "Slavulj" iz Petrinje.

U konkurenciji za srebrnu plaketu slavili su Hrvatsko pjevačko društvo "Kalnik" Križevci, Hrvatsko pjevačko društvo "Rodoljub" Virovitica, KUD "Naša lipa" Tuhelj, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Pjevački zbor "Josip Štolcer Svavenski" iz Čakovca.

Plakete zlatnog sjaja osvojili su Pjevački zbor mladih "Josip Kaplan" Rijeka, Ženski pjevački zbor "Vox Feminae" Bjelovar, te Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu "Concordia disccours", ovjenčan i Grand prix-om

Dodijeljena je i Nagrada Hrvatskog društva skladatelja za izvedbu najbolje skladbe hrvatskog kompozitora a osvojio je Ženski pjevački zbor "Vox Feminae" Bjelovar, dok je za najbolju izvedbu u revijalnom dijelu programa slavio Pjevački zbor "Josip Vrhovski" iz Nedelišća.

Inače, ovaj praznik za uši i oči publika je mogla pratiti tijekom dvodnevnog programa- na natjecateljskom dijelu u Koncertnoj dvorani Adris, a potom i na središnjem gradskom Trgu kada su zborovi pjevali pod sloganom "Zborovi pjevaju Rovinj", te na današnjem revijalnom programu u Hotelu "Lone".

Dodajmo, i kako je 52. susrete najboljih zboraša u zemlji organizirao Hrvatski sabor kulture u suorganizaciji s hotelijersko ugostiteljskom kućom "Maistra", Hrvatskim društvom skladatelja -ZAMP i klapom Valdibora iz Rovinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum