POTPORA OD 1.130.000 KUNA

Grad Pula, Istarska županija, Zagrebačka banka i Udruga Sa(n)jam knjige u Istri potpisali sporazum o suradnji


Sporazum prema kojem će se i naredne tri godine podržati održavanje Sajma knjige u Puli potpisali su pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić te predsjednica Udruge Sa(n)jam knjige u Puli Magdalena Vodopija * Riječ je o godišnjoj potpori od 1.130.000 kuna, koja je rezultat pionirskog privatno-javnog partnerstva u kulturi koje je utemeljeno prije deset godina

"Između Grada Pule, Istarske županije, Zagrebačke banke i udruge Sa(n)jam knjige u Istri danas je u prostorijama pulske Komunalne palače potpisan sporazum o suradnji kojim će se i naredne tri godine podržati održavanje projekta Sa(n)jam knjige u Puli. Ugovor su potpisali pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić te predsjednica Udruge Magdalena Vodopija," izvijestili su iz Odsjeka za informiranje Grada Pule.

Prema riječima gradonačelnika Borisa Miletića, Sa(n)jam knjige u Puli koji će se ove godine održati 25. godinu za redom, prepoznat je kao kulturna manifestacija koja okupljajući ljubitelje pisane riječi, promovira Pulu i Istru i izvan granica Hrvatske.

- Sajam knjige iznova privlači najveća imena suvremene svjetske književnosti i sigurno je da će Grad Pula nastaviti podržavati ovako kvalitetnu manifestaciju. Zahvala ide svima koji su prepoznali važnost Sajma i koji neumorno rade na njegovom održavanju, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Istarski župan Valter Flego kazao je kako je Istarska županija pri samom vrhu po izdvajanjima za kulturu u Hrvatskoj. "U prilog tomu govori i današnje potpisivanje ugovora o daljnjoj suradnji na projektu Sajma knjige u Puli čime zajedničkim snagama osiguravamo sredstva za ovu iznimnu značajnu manifestaciju. U današnje digitalno doba kad skoro sav sadržaj čitamo online, Sajam knjige približava čitateljima svih uzrasta ljepotu ukoričenih izdanja i doprinosi popularizaciji knjige kao medija", naglasio je župan Flego.

- Zagrebačka banka u okviru svoje društvene odgovornosti ima dugu tradiciju ulaganja u kulturu. Jedan od značajnih projekata je Sajam knjiga koji doprinosi kulturnom životu, razvoju izdavaštva i promociji Istre kao turističke destinacije. Koristim priliku da se zahvalim gradu Puli i Istarskoj županiji na izvrsnoj poslovnoj suradnji, uvjereni smo da ćemo i ubuduće   realizirati još puno zajedničkih projekata te tako doprinijeti gospodarskom i socijalnom napretku društva u kojem poslujemo, kazao je prilikom potpisivanja predsjednik Uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić. (B. ĆUSTIĆ JURAGA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter