ZAGREB

Glazbenici Zagrebačke filharmonije ponovo nastupaju na Labuđem otoku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakon što je prošli petak otvorila proljetnu sezonu koncerata na Labuđem otoku u Zoološkom vrtu, Zagrebačka filharmonija nastavlja s programom na otvorenom u petak i subotu, 9. i 10. travnja, nastupima dvaju kvarteta sastavljenih od glazbenika toga orkestra.

Zagrebačka filharmonija je u prošli petak otvorila proljetnu sezonu koncerata na Labuđem otoku, u Zoološkom vrtu. Kvartet trombona oduševio je posjetitelje koji su uz vrhunski koncert mogli posjetiti novouređeni Zoološki vrt i životinje koje su izlaskom na otvoreni dio svojih nastambi mogle također pozdraviti proljeće, ističu iz Filharmonije.

Ovaj tjedan glazbenici Filharmonije nastavljaju s programom, i to u čak dva termina – u petak i subotu, 9. i 10. travnja, u 14,15 sati.

Nastupit će dva kvarteta sastavljena od glazbenika Zagrebačke filharmonije, gudački kvartet u sastavu Ivo Jukić (violina), Val Bakrač (violina), Tajana Škorić (viola) i Jasen Chelfi (violončelo), te kvartet rogova u sastavu Viktor Kirčenkov, Daniel Molnar, Yevhen Churikov i Petar Kšenek.

Na programu će se uz klasične autore (Bach, Mozart, Haydn, Verdi, Tchaikovsky...) naći i pokoje iznenađenje iz svijeta popularne glazbe.

"Neka najpoznatija pluća grada Zagreba odzvanjaju dobrom glazbom i odmore i dušu i tijelo građana grada Zagreba. Muzičari Zagrebačke filharmonije poručuju da svoju publiku nastavljaju grliti onako kako najbolje znaju – glazbom", stoji u najavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum