RIJEKA

GKL Rijeka u siječnju obnavlja "Nove zgode Wande LaVande"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Gradsko kazalište lutaka Rijeka u siječnju obnavlja mali lutkarski mjuzikl "Nove zgode Wande LaVande" i počinje pripreme za novu predstavu "Mrljek i Prljek", lija će premijera biti u veljači, najavljeno je iz riječkoga GKL.

Predstava "Nove zgode Wande LaVande" nastavak je popularne predstave "Wanda LaVanda". U svojim novim avanturama, dobronamjerna i vedra creska ovčica Wanda LaVanda nastavlja uveseljavati djecu i promicati ideju prihvaćanja različitosti. U novoj predstavi Wanda upoznaje Bjeloglavog supa i Sipu, Ježa i Mrava, koji  podučavaju o vrijednostima zajedništva i prijateljstva.

Autorica je Jelena Tondini, redateljica Morana Dolenc, a nastupaju Zlatko Vicić i Tilen Kožamelj. Predstava je na programu od 13. do 22. siječnja.

Tijekom cijelog siječnja će se održavati probe za novi naslov riječkih lutkara – "Mrljek i Prljek"“. Zabavan i duhovit serijal "Mrljek i Prljek" Jelene Pervan i Jelene Brezovec, u dramatizaciji i režiji Davida Petrovića poučne su priče za djecu o higijeni. Naslovne uloge Mrljeka i Prljeka, dviju zloćkastih, ali šašavih bakterija koje brzo i lako osvajaju svačije simpatije, nose iskusni glumci Karin Fröhlich i Alex Đaković, izvijestio je GKL.

Potkraj siječnja, 28. i 29., odigrat će se "Šuma Striborova" u režiji Larryja Zappije, s glumcima luktarima Almirom Štifanić, Karin Fröhlich, Damirom Orlićem i Zlatkom Vicićem. Ova predstava je premijerno izvedena 2005. godine.

Izvedbama će se obilježiti Small Size Days, dani posvećeni izvedbama, radionicama i ostalim aktivnostima za djecu do 6 godina. Događaj provodi Small Size mreža, čiji je član i Gradsko kazalište lutaka Rijeka, te je dio šire skupine aktivnosti europskog projekta Small Size, izvedbene umjetnosti za najmlađe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater