NAJNOVIJENOVA IZLOŽBA

GALERIJA FONTICUS: Tina Konec i Dejan Štifanić izlažu u Grožnjanu

Rad Dejana Štifanića

Gradska galerija Fonticus Grožnjan u petak u 20 sati predstavlja dvije izložbe i to pulskog fotografa Dejana Štifanića pod nazivom "Fotografije neviđenog" i Tine Konec "Fraktalni horizonti".

"Očito je da autor poznaje osjetljivost fotografske podloge na svjetlo te kemikalije koje djeluju na svjetlom aktiviranu podlogu. Osim osvjetljavanja i standardnih foto - kemijskih tvari, on procesu razvijanja pridodaje netipične postupke. Pred nama su rezultati igre hotimično, djelomično kontroliranih uvjeta nastajanja fotografskog rada. Autor intervenira, "razvija" fotografije, ponekad djelujući aktivnije, a ponekad blaže na materijal", kaže u predgovoru Štifanićeve izložbe kustos Eugen Borkovsky.

Štifanić je rođen u Puli, dugogodišnji je fotoreporter Glasa Istre, osnivač i voditelj udruge Studio KaPula u Rojcu, član zadruge Praksa, autor više samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovao je u projektima koji uključuju fotografiju, video, muziku i kazalište.

Tina Konec u "Fraktalnim horizontima" predstavlja niz radova koje je moguće podijeliti na nekoliko grupa, a svi su crteži izvedeni tušem i/ili olovkom na papirnoj podlozi, bijeloj ili crnoj. Tina Konec je rođena u Mariboru i diplomirala je slikarstvo u Ljubljani. Trenutno završava magistarski studij slikarstva pod mentorstvom Tuga Šušnika. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike