PRAG

Filmski festival Karlovy Vary planira povratak u kolovozu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Filmski festival Karlovy Vary, koji se održava u gradu poznatom po izvorima tople vode na zapadu Češke, planira ponovno 2021. godine odmotati svoj crveni tepih, dok su organizatori u utorak najavili kasniji datum nego inače.

Osnovan 1946. godine u tadašnjoj Čehoslovačkoj, festival je danas jedan od vodećih filmskih događaja u središnjoj i istočnoj Europi. Online se održao samo 2020. godine zbog pandemije covida-19.

S cijepljenjem koje ubrzava korak i opadanjem broja zaraženih u zemlji od 10.7 milijuna ljudi, organizatori su rekli da planiraju održavanje festivala od 20. i 28. kolovoza, što je kasnije od uobičajenog datuma početkom srpnja.

"Nadamo se da će u nadolazećim mjesecima cijepljenje značajno napredovati i da će stoga situacija s pandemijom biti pod kontrolom, tako da se festival može održati što sigurnije za goste i posjetitelje", rekao je u priopćenju predsjednik festivala Jiri Bartoska.

Također je rekao da će kasniji početak festivala biti samo jednom, dok će se sljedeće godine 56. izdanje festivala održati početkom srpnja.

Prijateljska i neformalna atmosfera festivala Karlovy Vary, koji je jedan od četiri najznačajnija filmska festivala u Europi, privlači desetke tisuća posjetitelja u normalnim vremenima, od kojih mnogi spavaju u šatorima.

Zvijezde poput Sharon Stone, Roberta Redforda i Julianne Moore bili su gosti prethodnih izdanja.

Češka vlada počela je s olakšavanjem restrikcijskih mjera, iako su hoteli i dalje zatvoreni.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater