ZAGREB

Film "Povuci-potegni" Nevena Hitreca od 5. studenog u kinima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Dokumentarni film "Povuci-potegni" Nevena Hitreca, koji kroz svakodnevicu jedne zagrebačke obitelji na duhovit način kritizira današnji obrazovni sustav u Hrvatskoj, od 5. studenog počinje igrati u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Film prati djevojčicu 'u raljama' hrvatskog školstva, koje zbog prenatrpanosti informacijama, niza nelogičnosti i nekvalitetnih udžbenika često izaziva frustraciju, ne samo kod djece, već i roditelja koji im nastoje pomoći u učenju.

Na festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film je osvojio nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Prvo će se prikazivati u zagrebačkoj Kinoteci, splitskom Kinu Karaman te dubrovačkoj dvorani Visia, a potom slijede projekcije u Art kino Rijeka (10.11.), Kino Urania Osijek (11.11.), Kino Valli Pula (13.11.), Kino Gaj Varaždin (13.11.), Centar za kulturu Korčula (28.11.) i u kinu Pučkog otvorenog učilišta Rovinj (30.11.) te u sklopu revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku (27.-28.11.). Na nekim projekcijama gostovat će dio filmske ekipe.

Film je nastao u produkciji "Jake produkcije", kameru potpisuje Boris Poljak, a montažu Slaven Zečević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater