ZAGREB

Film "Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio" nagrađen u Mariboru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Film "Mikrokazeta - najmanja kazeta koju sam ikad vidio", kratkometražna hrvatsko-srpska koprodukcija Igora Bezinovića i Ivane Pipal, osvojila je na festivalu StopTrik u Mariboru veliku nagradu publike i nagradu studentskog žirija u natjecateljskom programu Borderlands.  

Studentski žiri istaknuo je  u svom obrazloženju da ih je taj hibrid filmskih žanrova očarao lakoćom, izravnošću i humorom. Radnja filma fokusira se na čovjeka koji slučajno pronalazi mikrokazetu na hrpama smeća velikog odlagališta otpada na otoku Lošinju

"Detaljnim istraživanjem odbačenog predmeta odajemo počast slučajnosti i mašti", napominje se o filmu u kojemu igraju Đorđe Branković i Petra Zlonoga.

Uz taj film, na istom se festivalu prikazalo još nekoliko hrvatskih naslova, "Kula" Sunčane Brkulj (produkcija: Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu) u natjecateljskom programu te "Daniil Ivanoviču, slobodan si" Petre Zlonoge (produkcija: Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu) i "Kolač" Daniela Šuljića (produkcija: Zagreb Film) kao dio posebne retrospektive.

"Balada o fruli i ogrlici" Martina Babića (produkcija: Jaka produkcija) prikazala se u sklopu međunarodnog programa za mlade Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb kojeg je kurirala Matea Milić, producentica Animafesta.

Festival StopTrik je posvećen filmovima rađenim u tehnici stop animacije i ima dvije kategorije: međunarodno stop motion natjecanje i natjecanje Borderlands u kojem se prikazuju hibridni filmovi.

Održava se u Mariboru i Lodzu – mariborsko izdanje održano je od 8. do 11. listopada, a izdanje Poljskoj planirano je za 6. do 8. studenog.

Zbog aktualne situacije, nagrade je ove godine dodjeljivao samo studentski žiri i publika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum