ZAGREB

Festival ilustracija "36 Mountains" u zagrebačkoj galeriji Bačva

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Međunarodni festival ilustracija "36 Mountains", koji će se održati od 15. do 20. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika, izložit će autorske radove više od dvadeset mladih ilustratora.

Posebnost ovogodišnje izložbe je inovativan postav u igri svjetla i mraka, ilustratorski radovi bit će izloženi u potpunom mraku, ističe se u najavi festivala.

Zemlja partner je Francuska s kojom festival dovodi umjetnički kolektiv Atelier McClane koji će se predstaviti blokom u HDLU, te samostalnom izložbom u Francuskom institutu.

Predstavit će se 24 umjetnika, sedam pozvanih i 17 odabranih na javnom natječaju.

"36 Mountains" međunarodni je festival posvećen ilustracijama i crtežima, s ciljem predstavljanja ponajboljih koji danas stvaraju u tom mediju.

Naziv festivala nadahnut je serijom radova krajobraza japanskog umjetnika Katsushike Hokusaija pod nazivom "36 Views of Mount Fuji", što je odredilo i specifičan koncept za predstavljanje umjetnika.

Svaki autor ima slobodu u odabiru teme, izričaja i tehnike, od olovke i flomastera do akvarela i akrila, te popunjava posebno dizajniran blok izrađen u japanskom stilu.

U žiriju ovogodišnjeg festivala bili su organizatorica festivala Jelena Bando te umjetnici Tea Jurišić i Zoran Pungerčar.

Ulaz na festival je besplatan.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum