ZAGREB

Dva svjetska bestselera u izdanju Mozaika knjiga

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nakladnik Mozaik knjiga objavio je hrvatske prijevode romana s bestseler lista New York Timesa, Washington Posta i Wall Street Jorunala, "Zapleši sa mnom" američke književnice Susan Elizabeth Phillips i "Dar prošlosti" britanske spisateljice Fione Valpy.

Fiona Valpy britanska je spisateljica, autorica sedam romana prevedenih na više od dvadeset jezika. Najveći uspjeh postigla je romanom "Dar prošlosti", inspiriranim životima triju žena tijekom Drugog svjetskog rata. Ovom dirljivom pričom oduševila se kritika, ali i publika, zahvaljujući kojoj se roman našao na listama najprodavanijih naslova Washington Posta, Wall Street Journala i Amazona. 

U bestseleru "Dar prošlosti" autorica Fiona Valpy donosi uzbudljivu priču o trima mladim ženama suočenima s nemogućim odlukama. Kako će im povijest i njihove obitelji suditi? Roman je inspiriran stvarnim povijesnim događajima i životima triju švelja tijekom Drugoga svjetskog rata u Parizu i unuci jedne od njih u potrazi za korijenima.

Pariz, 1940. godine… Nacisti su okupirali grad, a tri mlade švelje žive kako najbolje znaju i mogu. No sve tri skrivaju tajne. Ratom pogođena Mireille bori se na strani pokreta otpora, Claire je zaveo njemački časnik, a Vivienne je upletena u nešto što ni jednoj od njih ne može otkriti. Dvije generacije poslije, Claireina unuka Harriet, Engleskinja, dolazi u Pariz, sama i nesigurna, u očajničkoj potrazi za vezom sa svojom prošlošću. Živeći i radeći u istoj zgradi u Rue Cardinale, doznaje istinu o svojoj baki – i sebi – te razotkriva obiteljsku povijest koja je mračnija i bolnija nego što je zamišljala.

Prijevod na hrvatski potpisuje Vesna Valenčić.

"Zapleši sa mnom" autorice bestselera s liste New York Timesa Susan Elizabeth Phillips dirljiv je roman o ženstvenosti, divljim srcima i snazi ljubavi koja sve liječi.

Phillips je jedina četverostruka dobitnica nagrade za najbolju knjigu godine udruge Romance Writers of America. Godine 2001. uvrštena je u Kuću slavnih iste udruge, a 2006. od njih je primila i nagradu za životno djelo. Njezine knjige prevedene su na više od 30 jezika i prodane u milijunskim nakladama. New York Times, USA Today i Publishers Weekly samo su neki od brojnih popisa na kojima je ova autorica tjednima uvjerljivo držala prvo mjesto bestselera.

Romani Susan Elizabeth Phillips prvoklasne su ljubavne priče u kojima su likovi obično uspješni poslovni ljudi, sportaši ili glumci često spremni zapostaviti svoju karijeru zbog iznenadnih ljubavi. Na hrvatskom jeziku objavljena je cijela lepeza njezinih velikih hitova poput romana "Prva večernja zvijezda", "Slaba na heroje", "Šminkerica", "Odbjegla nevjesta", "Dođi i poljubi me!", "Zlatna djevojka" te brojnih drugih.

Kada joj život zada udarce, mlada udovica Tess Hartsong pobjegne na planinu Runaway. Tess se nada da će u gradiću u planinama Tennesseeja, okružena prirodom, pobjeći od slomljenog srca  i pronaći utočište dovoljno dugo da joj rane zarastu. Ali umjesto mira i tišine, Tess pronalazi povučenog umjetnika koji  čezne za osamom, šumsku vilu slobodna duha koja krije previše tajni, bespomoćno novorođenče, skupinu znatiželjnih tinejdžera i mještane koji ne vjeruju neznancima – a pogotovo tvrdoglavim ženama poput Tess.

"Zapleši sa mnom" u prijevodu Ire Martinović inteligentan je, zabavan i seksi roman koji će iz vas izmamiti same uzdahe, poručuju iz Mozaika knjiga.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater